Германецът Яник Ханфман елиминира бившия №1 в света Анди Мъри със

...
Германецът Яник Ханфман елиминира бившия №1 в света Анди Мъри със
Коментари Харесай

Германец осуети мач между Джокович и Мъри в Женева

Германецът Яник Ханфман елиминира някогашния №1 в света Анди Мъри със 7:5, 6:2 на старта на АТР 250 шампионата в Женева с награден фонд 579 320 евро. По този метод той осуети възможен дуел сред някогашния №1 в света и сегашния подобен Новак Джокович. 

Мачът стартира в понеделник вечерта, само че бе пресечен поради дъждовна стихия при резултат 7:5, 4:1 в интерес на Хафман. При доиграването през днешния ден 32-годишният немец нямаше никакви проблеми и след продобиване на сервис геймовете си се поздрави с крайния триумф.

Ханфман сервираше чудесно, като не му се наложи да отрази нито една точка за пробив при успеха си, която пристигна след общо час и 43 минути игра и която е 10-ата за него през този сезон.

Така германецът, който е номер 85 в света, ще се изправи против Джокович. Това ще бъде първата среща сред двамата, като и двамата се състезават за първи път в Женева тази година.

Турнирът швейцарския град е генерална подготовка за " Ролан Гарос ", който стартира ви неделя. Сърбинът, който държи върха с 24 извоювани трофеи от Големия шлем, реши да взе участие в Женева в последния миг. Ноле не е играл край през 2024 година, като най-хубавото му достижение е полуфиналът на Откритото състезание на Австралия в края на януари, както и на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло.

Напред продължава и представителят на Съединени американски щати Николас Морено Де Алборан. Той елиминира Давид Гофен с 6:2, 6:1 за четвъртата си победа в АТР Тура в кариерата си. 26-годишният Де Алборан ще срещне осмия подложен Джак Дрейпър или Томаш Махач във втория кръг.
 Анди Мъри се завръща на корта
Анди Мъри се завръща на корта

След тежката травма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР